Onze 1-mei-uitstap ging dit jaar oostwaarts richting Voerstreek. ’s Morgens hebben we een bezoek gebracht aan de koolmijn van Blegny. We werden er getrakteerd op straffe verhalen uit een zwart verleden verteld door een ex-mijnwerker. Aangrijpende verhalen van jonge mensen die, zonder te beseffen waar ze aan begonnen, vanuit Italie, Polen, Hongarije, Turkije,.. naar Belgie kwamen in de hoop wat centen te verdienen. Al snel bleek dat het zuur verdiende centjes waren. Straffe verhalen over mensen, paarden, muizen, spinnen en dynamiet. Echt een aanrader.

In de namiddag zijn we gaan “Urbexen” op een verlaten treinkerkhof in Plombières. Duizenden tonnen staal staan er te vergaan. Ideaal om wat aan urbex fotografie te doen.

De dag werd afgesloten met een etentje in Heverlee op weg naar huis.

[Best_Wordpress_Gallery id=”48″ gal_title=”MeiUitstap2017″]