DAFOFI

Fotoclub Schelle

Berichten

Cursus: Omgaan met je fotocamera

Noteer alvast in je agenda:

Je hebt een goede camera gekocht, waarvan je weet dat sommige mensen er prachtige foto’s mee kunnen maken. Alleen het lukt zelf niet om die foto’s te evenaren.

Je camera staat ook vol met knoppen met geheime codetaal (P-A-S-M, Tv, Ts,….).

Ontdek de geheimen van je toestel met deze cursus georganiseerd in samenwerking met de Schelse fotoclub Dafofi. De workshop wordt verspreid over 2 zondag-voormiddagen. Telkens is het een combinatie van een sessie in de klas gevolgd door praktische oefeningen met je eigen camera “in the field”.

Het is niet mogelijk om je op enkele uren om te toveren tot een ervaren amateurfotograaf, maar als je al beter begrijpt hoe je toestel werkt ga je wel betere foto’s kunnen maken. Dat is alvast een goed begin naar meer en beter.

 

 

We beginnen telkens met een uitleg in de klas. De dingen die alvast aan bod zullen komen zijn:

 • ISO – Sluitertijd – diafragma driehoek. De fundamenten van de fotografie. Als je dat onder de knie hebt, ben je vertrokken.
 • Manieren van scherpstellen (AF-S, AF-C, AF-C TR,…)
 • Moet ALLES altijd scherp zijn op een foto? Neen!
 • P-A-S-M knopjes, Wanneer gebruik je wat?
 • Kies de juiste belichting (Histogram,  Witbalans, flitsen,…)
 • Waarom flitsen op een zonnige dag?
 • Een paar compositie tips. Niet alles moet in het midden van je foto staan.
 • De camera in je Iphone met 20 Mpix is toch iets anders dan een Nikon D5 met ook maar 20 Mpix; wat is het verschil? Waar kan je op letten als je een toestel koopt? Het aantal pixels is niet zo belangrijk als je denkt.
 • Vragen en antwoorden. Al wat je wil weten over fotografie en nooit hebben durven vragen. Er bestaan geen onnozel vragen.

Om te beletten dat alles in je linkeroor is binnengegaan en het al op weg is naar je rechteroor gaan we onmiddellijk op stap om dat allemaal eens in de praktijk om te zetten. Neem je camera dus telkens mee naar de les. Samen met enkele leden van Dafofi gaan we in de buurt wat foto’s maken waarbij je al die knoppen eens kan uitproberen en hun effect zien op je foto. Je zal snel merken dat de stand “Kunstmatig Intelligent” niet de beste stand is om foto’s te maken.

De week nadien ben je uitgenodigd om met je foto’s naar de club te komen op donderdagavond om 20h. Dan bespreken we ze en vertellen waar je nog wat kan bijschaven.

 • Datum:  zondag 17 en 31 maart 2019
 • Locatie : Dafofi Clublokaal: Parklaan 5, te Schelle (onder de sporthal)
 • Tijdstip : telkens van 9h30 tot 12h30 uur
 • Prijs en inschrijven: meer info hierover krijg je binnenkort via Ivebic.

Registreer je op onze website en je ontvangt een berichtje als er nieuws is op de Dafofi website

Registreer je door je naam en emailadres in te geven op onze website (rechtse kolom).

 • Je krijgt voortaan een mail als er nieuws verschijnt op onze website.
 • Je krijgt vooraan ook een persoonlijk uitnodiging voor onze salons en activiteiten.

Je gegevens worden met de nodige zorg bewaard en worden NIET doorgegeven aan derden.

Je kan altijd uitschrijven met behulp van de link die je krijgt toegestuurd.

 

Dafofi @ Urbex

Tijdens onze maandelijke zondag uitstap is het Dafofi team gaan Urbexen. Hier een paar resultaten. Er volgen er nog.

urbex (5)
« 1 van 13 »

Gelukkig Nieuwjaar!!!

Vanwege het bestuur en de leden van Dafofi: de allerbeste wensen voor 2018. Maak er een gelukkig en fotogeniek jaar van!!

We zien je zeker op onze salons, tijdens de communievieringen of op de jaarmarkt, maar waarom kom je niet even kennismaken op onze vergadering op donderdag om 20h00?

tot binnenkort!

 

Opening Jaarmarktsalon 2017

Vrijdag 13 oktober 2017 werd ons jaarmarktsalon afgetrapt met een receptie. Schepen van Cultuur Vera Goris, Kelly de dochter van ons lid in de kijker Patricia en onze voorzitter Eddy gaven het startschot met een inleidende speech.

Onderwaterfotograaf Harry Klerks geeft een voordracht op 9 november bij DAFOFI

Op donderdag 9 november om 20h00 zal onderwaterfotograaf Harry Klerks een voordracht geven bij Dafofi. Iedereen is welkom.

Harry behoort tot de wereldtop in de onderwaterfotografie en is al meer dan 30 jaar actief in alle continenten met onderwaterfotografie. Hij heeft een groot palmares aan prijzen in de wacht gesleept doorheen de jaren. Zijn foto’s vind je ook regelmatig in nationale en international duikmagazines.

Harry zal zijn mooiste openames tonen en daarbij ook de verhalen die bij die onderwater-parels horen. Diegene die ook met onderwaterfotografie bezig krijgt ook “tips & truks” van deze topfotograaf.

Noteer deze datum alvast in je agenda: 9 november 2017 om 20h00 in het gemeentehuis, Fabiolalaan te Schelle. De toegangsprijs bedraagt 5 Euro.

Je moet wel inschrijven. inschrijven kan je als volgt:

 • Stuur een email naar Eddy Van De Bossche en geef aan met hoeveel personen je zal aanwezig zijn.
 • Schrijf een bedrag van (5 euro) X (het aantal personen) over op de rekening van Dafofi: IBAN BE 73-140-0525830-60 met de vermelding “H. Klerks en je naam”

Je krijgt een bevestiging via email indien alles OK is.

Je kan ook reserveren en betalen tijdens ons jaarmarktsalon! Spring even binnen.