Zondag 27/10. De leden van Dafofi (incl familie en vrienden) zakken af naar de abdij van Hemiksem voor “Ontbijt met Vlooien”. Niemand had een idee waaraan we ons konden verwachten. Ontbijt OK, maar … met vlooien???

Tijdens een heel rijkelijk ontbijt krijgen we een preek van Pater Marcus, gevolgd door een klein examen over onze kennis van de 10 geboden en een snelcursus Catechismus. Na de eerste faze van het ontbijt worden we allen ingewijd in de zeer rijke geschiedenis van de Abdij van Hemiksem. Vooral het woord Rijk is hier gepast. Machtige paters die hun tentakels reikten van het midden van België tot in het midden van Nederland. Door de eeuwen heen verandert de functie van abdij naar ziekenhuis, gevangenis, kazerne, nog eens gevangenis en tot slot gemeentehuis-serviceflats en het huis van de Heemkring waar er heerlijk ontbijt wordt geserveerd en ook straffe verhalen worden verteld.

Na nog enkele passages langs het buffet schuiven we allemaal aan bij het vlooiencircus. We worden verwend met spectaculaire stunts en nog meer spectaculaire verhalen. Cirque du Soleil…. heeft er alvast een concurrent op niveau bij.

Een echte aanrader om eens mee te maken.

[Best_Wordpress_Gallery id=”134″]