Op 25 januari werd de 46ste  Interclub van Rupelstreek uitgereikt. Deze Interclub wordt georganiseerd door 6 clubs uit de Rupelstreek, Dafofi Schelle, Lichten Schaduw Hemiksem, Fodiac Aartselaar, Argus Boom, LSA Reet en Cineklub Rumst.

Dit jaar werd de uitreiking georganiseerd door Dafofi Schelle. De zaal was behoorlijk gevuld, en nadat iedereen zich voorzien had van een nat werden de Projecties gestart. Na de verwelkoming door Christiaan, voorzitter van Dafofi, werden er een aantal digireeksen getoond van onze club. We gingen de ganse wereld over van Het poolijs tot de Farne eilanden met tussenstops in Annevoie en de Zoo. Daarna konden we starten met datgene waarvoor we gekomen waren, de Interclub met 288 inzendingen, een hele kluif voor de jury. Alles was in een mooie presentatie gegoten en door iederen met argusogen bekeken. Hierna moest natuurlijk alles becometariëerd worden bij een natje.

Na de pauze werd overgegaan tot de prijsuitreiking, daarbij werden de plaatsen verdeeld onder Dafofi en Fodiac. RenéGhersin van Fodiac won individueel, de Beste Auteur was Christiaan Moons van Dafofi Schelle en de Wisselbeker was ook voor Fodiac.

Nadat de uitslag voldoende was uitgeplozen, ging iedereen met een tevreden ( of iets minder tevreden) gevoel naar huis.

We kijken al uit naar de volgende editie, dit keer in Hemiksem, georganiseerd door Licht en Schaduw.

Erik Remans